At Kestanesi Yağı Faydaları ve Zararları Nelerdir ? Nasıl Kullanılır ?

At kestanesi yağı faydaları kozmetik ve sağlık sektöründe kullanıla kıymetli yağlardan biridir. Hemeroit tedavisinde, romatizmal rahatsızlıklarda, varis ağrılarında, cilt güzellik ürünlerinde, yaşlanmayı yavaşlatmada ve göğüs bölgesinin ağrımasını azaltmada at kestanesi yağının faydalarından yararlanabilirsiniz.

At Kestanesi Yağı Faydaları

  • Kan Damarlarını Korur: Kan damarlarının gevşemesini ve sertliğinin azalmasını sağlar koruculuk özelliği taşır ve hastalıkların oluşumunu azaltır.
  • Romatizma Ağrılarını Azaltır: Romatizmal ağrıların azalmasında etken ilaç görevi gören at kestanesi yağının çok yorulma, spor sonrası kas yorgunluğu yada gerilmiş vücut için iyileştirici etkisi bulunur. Benmari usulü eritilen at kestanesi yağını ağrıyan bölgelerinize masaj yaparak uyguladığınızda rahatlama etkisi sağlayacaktır.
  • Varislerin Tedavisinde: Varis bazı insanlarda ciddi miktarda yaşamı etkileyen sorunlar oluşturabilir. At kestanesi yağından bir parça alarak varis olan bölgelere uyguladığınızda varisin getirdiği ağrılar ve damar görünümünü iyileşmesi sağlanır.
  • Göğüs Ağrılarında Etkendir: Üst solunum yollarının da yumuşamasında son derece etken bileşenlere sahiptir. At kestanesi yağı ile yapılan göğüs masajı sonucunda bu bölgede birikmiş balgam ve gribal enfeksiyonlar önlenebilir.
  • Hemeroit Tedavisinde: Hemeroit sıkıntılı bir durumdur ve birçok insanın hayat kalitesini bir hayli düşürmektedir. At kestanesi yağından bir parça pamuğa bandırıp hemeroit olan alana koyulmalıdır. Bu sayede bu bölge yumuşar ve zamanla iyileşmesi sağlanır.
  • Vücudu Sağlıklı Kılar: Komple vücut sistemini iyileştirmede başarılıdır. Kan dolaşımını hızlandıran at kestanesi yağı hücreleri aktive eder ve hücre dokusunu iyileştirir. Elinize alacağınız bir miktar at kestanesi yağını cildinize masaj yaparak yedirin. Aynı zamanda yüzünüze de uygulayabileceğiniz at kestanesi yağının cildinizdeki etkisini kısa zamanda görürsünüz.
  • Güneş Işınlarından Korur: Yazımızın başında at kestanesi yağının kozmetik sektöründe kullanıldığını söylemiştik. Güneş kremlerinde, güneşten koruyan losyonlarda kullanılır güneşin uv ışınlarından korumayı arttırır.
  • Güzellik Ürünlerinde Kullanılır: Traş losyonları, yüz kremleri ve duş jellerinde kullanılır cildin rahatlamasını sağlarken gözenekleri temizler, göz altlarında oluşan lekeleri giderir ve kırışıklıkların oluşumunu engeller.

At Kestanesi Yağı Nasıl Kullanılır?

Masaj Yapılarak: At kestanesi yağından küçük bir miktar elinize alıp kas ve eklem ağrılarını azaltır. Varis ve romatizmal ağrıların geçmesi için geceden ağrıyan alanlara kullanılabilir.

At kestanesi yağını zeytinyağı ile birlikte harmanlayıp tüm cildinize uygulayabilirsiniz. Günde iki kere kullanılabilmektedir.

At Kestanesi Yağının Zararları

  • At kestanesi yağından anne adayları ve yeni anne olmuş kişiler için tavsiye edilmez.
  • Kronik rahatsızlıklar, düzenli ilaç kullanan kişiler yada ciddi rahatsızlıkları olanlar at kestanesi yağını kullanmadan önce mutlaka hekimlerine danışmalıdır.
  • Karaciğer ve böbreklerinde sıkıntıları bulunan kişiler kullanımından uzak durmalıdır.
  • At kestanesi yağı alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Kullanımdan önce küçük bir alanda cilde zarar verip vermeyeceği test edilmelidir.
  • At kestanesi yağını kendinizin hazırlamanızı tavsiye etmeyiz. Çünkü at kestanesi bitkisinin türleri arasında zehirli ve öldürücü olanları mevcuttur. En güzeli at kestanesi yağını aktarlardan ve bilindik kişilerden temin etmektir.

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sitemiz deneyiminizi geliştirmek için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun çerezleri kullanır. Anladım Detay